
PRZYGOTOWANIE MAS:
Do garnka wlej 4 szklanki mleka i doprowadź do wrzenia. Resztę mleka przelej do rondelka. Dodaj cukier wanilinowy, cukier puder, mąkę i sól. Wymieszaj składniki i wlej lekkim strumieniem do gotującego się mleka. Gotuj chwilę aż masa zgęstnieje cały czas mieszając. Podziel masę na 2 części. Do jednej wsyp połamaną czekoladę na kawałki i wymieszaj składniki. Do drugiej części wrzuć masę krówkową i połącz składniki.

PRZYGOTOWANIE POLEW:
polewa krówkowa : Podgrzej masę krówkową aż będzie miała gęstą konsystencje.
polewa czekoladowa : Do garnuszka wlej śmietanę i podgrzej. Wrzuć połamaną czekoladę i wymieszaj składniki.

Podłużną małą formę wyłóż folią. Dno formy wyłóż herbatnikami i posmaruj czekoladową masę. Przykryj kolejną wartą herbatników i posmaruj masą krówkową. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników (masy). Ciasto polej polewą krówkową, następnie posyp pokrojonymi batonikami i polej polewą czekoladową. Ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Piękny:)
OdpowiedzUsuńAle mi słodko:)